Sabtu, 30 April 2011

Kuring Ngabeledug (Carpon SUnda buat Tugas)

-----------------------------------------------------------------------
Kalo yang nyangka bahwa ini pengalaman pribadi penulis
anda SALAH BESAR
Saya tegaskan, ini bukan pengalaman pribadi saya,
dan murni hasil imajinasi saya yang asal-asalan, haha
(menanggapi ocehan orang yang menganggap ini nyata)

penulis
-----------------------------------------------------------------


Nah. kemaren saya dapet tugas buat bikin carpon atau bisa di sebut cerpen dalam bahasa sunda. Yah sudahlah terpaksa bikin carpon dengan tema dan bahasa yang ngaco.. Kira2 begini :


KURING NGABELEDUG
Imam Abdul Rahman
           
Kuring leumpang nyusuran ieu lorong. Katingali seueur ruangan anu pinuh ku meja jeung korsi, dihareupna aya papan bentukna pasagi nu sok disebut bor atawa papan tulis. Ngan teu ngeunahna seueur katingali sampah-sampah urut dahareun hampir di unggal ruangan nu aya didinya, ah dasar weh budak sakola!
Kuring langsung leumpang karuangan nu geus dituju, di gigireun panto aya tulisan XI IPA 4, nya kelas nu pang pojokna di sakola ieu. Kuring langsung kana kelas kuring, ningali sakuliling, karek kuring sorangan. Nya baelah da dating nyubuh kieu ge aya maksud. Pak SB Y anu dipoto katingali cungar-cengir ningalikeun kalakuan budak sakola nu ngaranna Ahmad Maulana ieu.
Selang teu sababaraha lami, mucunghul hiji jalma, katingali tijandela didieu, ah nya eta awewe babaturan kuring. Geulis puguh, da maksud kuring nyubuh kadieu ge naon deui salain ti ngeceng.  Ngaranna Putri Sari Dewi, nya kuring karek kenal sabulan lantaran karek sabulan ngaliwatan penjurusan kelas. Kuring langsung bogoh ka jalma ieu ti mimiti sakelas, teuing kunaon, nya naluri weh.
Pas si manehna eta asup kelas, kuring langsung nyalukan bari make so’so’an Indonesia tea.
“Euh put, PR udah?”

“PR Sunda? Nya atos atuh, nu carpon tea sanes?”
“Muhun tah eta, hehe, mun kitu boleh baca ga?”
“Oh, nya mangga”, bari ngasongkeun bukuna.
Kukuring langsung disabet, panasaran kana carita nu dijieun ku kecengan kuring ieu. Pas kuring maca.. samenit… dua menit… nepikeun ka beresna. Edan kuring langsung ngahuleng bakat ku takjub.
“Put, cerpen na subhanalloh pisan”
“Ah mad, teu oge ah”
Teu mikir panjang kuring langsung luncat kana tujuan kuring.
“Eh put, wios nyungkeun nomer?”
“Nomer putrid? Kangge naon nya?”
“Ah nya da babaturan weh, maenya teu apal nomerna.”
“Oh, keheula, yeuh catet weh”, bari ngasongkeun kertas nu aya nomeran.
“Nuhun nya put, ngke wengi urang cobian di sms”
“Enya.. Enya..”, Tuluy siputri ngaleos.

Peutingna…
Kuring hulang huleng bari ningali jam, ah geus jam 09.00. Geus peuting teuing hayang ngsms siputri the. Rek ngsms ngan sieun ngaganggu, tapi da hayang. Akhirna mah ku kuring diwani-wanikeun weh ngsms da bogoh tea.
Hei, Putri….
Anjeunna ngabales, ah kacida bungahna kuring teh. Cenah kieu
Ya? Sahanya..?
Ieu Ahmad tea, ngetes hungkul weh, naha putrid can bobo..?
Oh.. teu acan tunduh mad..
Kadituna kuring tuluy smsan jeung siputri nepi ka peuting pisan. Unggal poe pasti teu kaliwatan keur ngsms eta budak, duit naon weh dipakekeun kana pulsa heula, nya pengorbanan, pikir kuring. Ti saprak eta kuring jadi akrab pisan ka si Putri, Nepikeun si Putri sok nyaritakeun masalah-masalahna.
Teu karasa geus 3 bulan kuring deukeut ka si manehna, geus salila 3 bulan oge kuring nyimpen perasaan ieu ka si Putri. Ah lila kalilaan kuring teu kuat oge nyimpen iae perasaan jeung nyandang status jeung si Putri ngan saukur “babaturan”. Akhirna kuring mutuskeun rek nyatakeun kabehanana ka si Putri.
Dina hiji poe, kuring akhirna geus mantap rek nyatakeun, geus ngumpul-ngumpul kawani sababaraha poe ieu, akhirna poe ieu kudu bisa. Mimiti ku kuring si Putri diajakan ulin ka rumah makan, ngan duaan, ngakuna mah kuring hayang curhat ka si Putri, nya niatna mah beda deui. Pokokna mah asa ku deg-degan pisan.
Di rumah makan deukeuteun Jatos kuring awalna mah basa-basi heula, nya maenya weh ngomong langsung. Sanajan aya rarasaan sieun di tolak ku si Putri, ah kajeun da geus takdir. Pokokna rek si Putri ngajawab kumaha ge, kudu siap weh kana sagala nu bakal kajadian.
“Put, aku mau ngomong, serius nih”, da ngomong ka awewe tea jadi make basa Indonesia, meh rada romantic cenah n amah.
“Iyah, ada apa yah? Kok kayanya serius gitu?”
“Gini put.. hmm,, gimana yah ngomongnya”
“Apa…? Kok jadi beda gini atmosferna?”
“Yah put, langsung weh nya,.. mun di basa sunda mah.. kuring bo.. bogoh ka anjeun”
“hah..??” Si Putri reuwaseun jiga nu teu percayaeun. Sanggeus eta duanana cicing euweuh nu ngomong. Tukang rumah makanna ge melong ningalikeun, asa sinetron meureun. Teu sababaraha lila si Putri ngomong, “tapi.. aku ga nyangka, mad”. Ah geus tanda-tanda teu ngeunaheun ieu mah, nya kuring putus asa, nya nggeus lah da can jodoh weh meureun. Tuluy si Putri ngalanjutkeun, “Mad, aku udah nyaman sama kamu dari dulu, tapi aku ga nyangka…” Ah kuring teu kuat ngadenge lanjutanna. Geus katebaklah.
Langsung rada cicing sakeudeung, si putri ngalanjutkeun deui, “ga nyangka ternyata kamu punya perasaan yang sama kaya aku. Aku juga suka kamu”. Kuring ngabeledug.

Baca Selanjutna..

Rabu, 13 April 2011

Physics..!!

Kelihatannya untuk beberapa hari ini hingga sebulan kedepan pikiran saya hanya dipenuhi dengan satu hal..
Fisika.. fisika.. fisika..
Fisika.. fisika.. fisika..
Fisika.. fisika.. fisika..
Fisika.. fisika.. fisika..
Fisika.. fisika.. fisika..
Fisika.. fisika.. fisika..

Ok... waktu itu saya tepilih sebagai salah satu dari sekian belas utusan dari sekolah untuk mengikuti Olimpiade sesuai bidangnya, dan inilah yang saya dapat : fisika..
Inilah mimpi saya, dan tujuan saya sejak awal masuk sekolah negeri.!! God...
Phisycs.!!

Baca Selanjutna..